Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ο ανθρώπινος τύπος της χριστιανοδημοκρατίας

Η σύγχρονη δημοκρατία έχει καταστρέψει την αρχή του πολίτη και στη θέση του παρήγαγε το απολιτικό άτομο που καλείται να συμμετέχει σε στημένες εκλογές μια κυριακή κάθε 5 χρόνια.

Αυτός είναι ο πολίτης της μιας κυριακής όπως τον ονομάζω δηλαδή ένα άτομο που αποδέχεται τον ενταφιασμό της πολιτικής του βούλησης μετά το κλείσιμο της κάλπης και την επιστροφή του στη κατάσταση του είλωτα που υπόκειται στις αμετάκλητες αποφάσεις των αυτονομημένων αντιπροσώπων του.

Αυτός ο ανθρώπινος τύπος που παράγει η δημοκρατία που ανέδειξε ο δυτικός κόσμος έρχεται να συναντήσει τον υποταγμένο εργάτη και μέλος του ποιμνίου της χριστιανικής αυτοκρατορικής εξουσίας και του φεουδαλισμού.

Έτσι στη σημερινή δημοκρατία της δύσης η χριστιανική υποταγή στο φεουδάρχη, τον καίσαρα και τον ιερέα συναντάται με τον απολιτικό μαζάνθρωπο που κατρακυλά κάτω και από το επίπεδο της ασημαντότητος για να φτάσει στην τελική σιχαμάρα και στον υπόνομο των αποβλήτων όντων.

Ο τύπος του χριστιανού και δημοκράτη είναι ένα κατάντημα του ανθρώπου που δένει τέλεια με τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και τα σύγχρονα τσιφλίκια του.

Αν λοιπόν αυτός ο υπόνομος κληθεί να ψηφίσει και αναδείξει ηγέτες δεν θα μπορεί να επιλέξει τίποτα διαφορετικό από τους όμοιους του.

Για αυτό και μόνο τον λόγο, δηλαδή για τον τύπο ανθρώπου που παράγει η χοάνη της δυτικής χριστιανο-δημοκρατίας δεν θέλουμε να ανήκουμε στη δύση.

Η δύση κατάπιε το ελληνικό φως και ξερνά σκοτάδι.

Ως εκ τούτου εμείς επιστρέφουμε στην ελληνικότητα μας, στον διάκοσμο της ελευθερίας που είναι η ελληνική κοσμοθέαση, με τις τέχνες της, την φιλοσοφία και επιστήμη, την πολιτειολογία και την αυτοθέσμιση των πολιτών, την φυσική θρησκευτικότητα και λατρεία της Φύσης.

Για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο πρέπει να αλλάξουμε τον τόπο που στεκόμαστε. Εμείς επιλέγουμε τον τόπο της ελληνικότητας μας.

Λουκάς Σταύρου