Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το κάτεργο της Ε.Ε. - έκθεση του ESM για την Κύπρο

Από την έκθεση του ESM για την Κύπρο επισημαίνουμε και σχολιάζουμε την αναφορά στην “.. διασφάλιση ελαστικότητας στην αγορά εργασίας , η οποία θα ενισχύσει όλες τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό…”.

Πιο κάτω προσθέτει στα θετικά σχόλια του .. “ το κόστος εργασίας ανα μονάδα προϊόντος υποχώρησε και πάλι το 2016.” Ενώ από την άλλη διαπιστώνουν ότι οι τράπεζες συνεχώς ισχυροποιούνται.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως τελικά την στήριξη του κυπριακής τραπεζοκρατικής οικονομίας την πληρώνει ο εργάτης της ιδιωτικής παραγωγικής βάσης με μείωση των εισοδημάτων του, η οποία θεωρείται στον καπιταλιστικό ληστρικό κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κεντρική αιτία αύξησης ή μείωσης του κόστους παραγωγής.

Ο τρόπος για να μειωθεί το κόστος παραγωγής κατά το ESM είναι να διασφαλιστεί η ελαστικότητα στην αγορά εργασίας . Δηλαδή να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και μπουν περισσότεροι εργάτες στην Κύπρο , προφανώς από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ώστε η προσφορά εργασίας να ρίξει στο ελάχιστο τα μεροκάματα και τις απαιτήσεις των κυπρίων εργατών.

Η ευρωπαϊκή ένωση και το σύστημα της ευρωζώνης προωθεί την φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων, ενώ ενδυναμώνει τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια που δημιουργούνται από την τραπεζοκρατική καταλήστευση της εργασίας του λαού.

Το “μένουμε Ευρώπη” ισοδυναμεί με αντικατάσταση του ντόπιου εργατικού δυναμικού της Κύπρου από κοινοτικούς μετανάστες και την συρρίκνωση των εργατικών δικαίων και απολαβών μέχρι εκείνου του σημείου που να μπορούν να ανανεώνουν την εργατική τους δύναμη για το επόμενο μεροκάματο με ένα κομμάτι ψωμί.

Η πολιτική στήριξη της ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης είναι έγκλημα κατά του εργαζόμενου λαού και της πατρίδος.

Λουκάς Σταύρου