Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Πρόταση δημοκρατικού κινήματος ελλήνων πολυθεϊστών

Δεν θέλουν οι κρατούντες να τροχοδρομήσουν την λύση του κυπριακού στις ράγες της πραγματικής δημοκρατίας που εδράζεται στο δίκαιο της αυτοθέσμισης , της αυτοδιάθεσης και της συμμετοχής του λαού, διότι εκείνο που τους ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι να διατηρήσουν οι εκατέρωθεν ολιγαρχίες τα οικονομικο-εξουσιαστικά τους συμφέροντα.

Δια τούτο μαγειρεύουν την λύση κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να συμμετέχει ο λαός ούτε καν στον προβληματισμό που ανακύπτει από τα διάφορα ζητήματα.

Μέριμνα τους είναι πάνω από όλα να διατηρήσουν τα ολιγαρχικά συμφέροντα της τραπεζοκρατικής οικονομίας και στις δύο πλευρές αλλά και τα εξουσιαστικά συμφέροντα των μουλάδων και των παπάδων που και εκείνα εκκοσμικευμενα γεμίζουν τα ταμεία του ρυπαρού ιεροφανούς παρασιτισμού.

Δια των μεθόδων που μετέρχονται θα προκύψει στο τέλος μια δήθεν λύση και θα καλέσουν τον λαό να πει ένα ναι ή ένα όχι μέσα από διαδικασίες ταχυφαγείου , δηλαδή χωρίς να δοθεί ικανός χρόνος, αλλά και αν ακόμα δοθεί δεν θα έχει νόημα διότι ο λαός δεν θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει ούτε ένα γιώτα διότι έτσι έμαθαν να συμπεριφέρονται στους σκλάβους τους.

Έτσι μας κουβάλησαν και το σύνταγμα της Ζυρίχης με τις συνθήκες εγγυήσεως που το συνοδεύουν , μέσα από κλειστά γραφεία που επικοινωνούν με τα συμφέροντα των ξένων και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Το ίδιο επιχειρούν και τώρα να μας φέρουν ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα αδιαφορώντας αν από αυτό θα αναδυθεί κλαυθμός και οδυρμός για τον λαό στο εγγύς και το απώτερο μέλλον.

Πότε όμως θα αφυπνισθείς λαέ , πότε θα διεκδικήσεις τα δίκαια σου , πότε θα αποκτήσεις λόγο και βούληση και πότε θα υπερβείς την δουλόφρωνη ησυχία σου και θα προτάξεις την ελευθερία του πολιτικού όντος στη ζωή σου;

Επειδή όμως δεν βλέπω να αφυπνίζεται και να εγκαταλείπει την θανατηφόρο ησυχία της η υποταγμένη ρωμιοσύνη διότι αιώνες βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση , καλώ όσους έλληνες δεν αποδέχονται την δουλεία που τους επέβαλαν το ιερατείο και οι συμμορίες των κομμάτων , να οχυρωθούν στα ιερά των θεών μας για να διεκδικήσουμε την γη των πατέρων μας ανατρέποντας το αξιακό υπόβαθρο της τυραννίας μέσα από ένα δημοκρατικό κίνημα που ουδέποτε υπήρξε στην Κύπρο.

Προτείνω την δημιουργία ενός δημοκρατικού κινήματος Ελλήνων πολυθεϊστών για να διεκδικήσουμε την πατρίδα μας και την επαναφορά στην ζωή μας της τάξης των θεών μας και του αξιακού προτύπου που θα εμποτίσει και κατευθύνει τον πολιτικό βίο μας, για να δημιουργήσουμε μια πολιτεία ελευθερίας και προόδου ενάντια σε κάθε μορφή δουλείας και ταξικής τυραννίας.

Μόνο δια του κινήματος αυτού θα αποκτήσει νόημα αναγεννητικό ο αντιστασιακός και απελευθερωτικός μας αγώνας.

Διότι καμία απελευθέρωση δεν θα έχει νόημα αν παραδώσουμε και πάλι την εξουσία στους τυράννους και εκμεταλλευτές μας.

Λουκάς Σταύρου