Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η Τουρκία ολοκληρώνει την συμφωνία κορυφής Μακαρίου - Ντενκτάς

Μετά το νερό φέρνει και ηλεκτρικό ρεύμα η Τουρκία στα κατεχόμενα.

Η Τουρκία ολοκληρώνει με στρατηγικές κινήσεις αυτό που προέβλεψε η συμφωνία Μακαρίου - Ντενκτάς από το 1977 , δηλαδή την οικονομική βιωσιμότητα της κατεχόμενης ζώνης.

Πάνω σε εκείνη την συμφωνία στηρίχθηκε η προδοτική γραμμή της συνδιαλλαγής με τους κατακτητές δια της οποίας προστέθηκαν και άλλες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στο κατοχικό μόρφωμα.

Συνεπώς το λάθος δεν διορθώνεται με δήθεν καταγγελία της Τουρκίας και ταυτόχρονα την συνέχιση της γραμμής του ενδοτισμού και της προδοσίας.

Αν συνεχιστεί αυτή η γραμμή, η κυπριακή δημοκρατία θα χαθεί και ο ελληνισμός της Κύπρου θα ψάχνει πατρίδα. Δυστυχώς όμως ο λαός αυτός έμαθε να ακολουθεί τους προδότες και να έχει μνήμη χρυσόψαρου και μυαλό ζωπόβορτου όπως είπε και αείμνηστος Δέρβης.

Η πρόταση μετάβασης στην πραγματική δημοκρατία με άσκηση του δικαίου της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης αποτελεί την μοναδική διέξοδο , την ρωγμή στο λαβύρινθο που μας έριξαν οι προδότες.

Ακόμα υπάρχει καιρός να αλλάξουμε πορεία. Σκεφτείτε το και αποφασίστε αν θέλετε να ζήσετε στην γη των πατέρων μας.

Καταγγέλλω την γραμμή της προδοσίας από την εποχή που χαράχθηκε μέχρι σήμερα και καλώ τους Έλληνες που τιμούν τους ήρωες και τους θεούς μας, σε αγώνα κατά των προδοτών και των υποστηρικτών τους.

Λουκάς Σταύρου