Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Προβολή της οικονομικής θεωρίας του εθνικοκοινωνισμού

Ο εθνικοκοινωνισμός είναι μια νέα οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας που καλύπτει όλα τα ζητήματα της οικονομίας του εθνικού κράτους όπως :

την νομισματική αυτονομία ,

την εθνική δημοσιονομική πολιτική με στρατηγικά μακροπρόθεσμα σχέδια ,

την χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας σε όλους τους τομείς ,

την σύνδεση της εκ του λαού νομοθετικής διαδικασίας με το εθνικοκοινωνικό μοντέλο παραγωγής ,

την αντικατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από την κοινωνιοκρατία που εδράζεται στις αρχές της λαϊκής συνέλευσης των τοπικών και παραγωγικών κοινοτήτων , στην ανακλητή πυραμιδωτή αντιπροσώπευση , στην αποκέντρωση και ενδυνάμωση της επαρχίας ή του νομού , στις ένοπλες λαϊκές πολιτοφυλακές.

Ο εθνικοκοινωνισμός μπορεί να δώσει άμεσες και δραστικές λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του έθνους ώστε να σταματήσει η οπισθοχώρηση και ο ενδοτισμός και να εγκαινιασθεί μια νέα πορεία διεκδίκησης και επέκτασης της εθνικής κυριαρχίας.

Ο εθνικοκοινωνισμός δεν ζητιανεύει κάποια συνδικαλιστικά μικροδικαιώματα και ψίχουλα από το τραπέζι της ολιγαρχίας όπως κάνουν οι κάθε λογής αριστεροί , ψευτοεθνικιστές και σοσιαλιστές.

Ο εθνικοκοινωνισμός υπόσχεται με την εφαρμογή των ιδεών του και των προγραμμάτων του , πλούτο στο λαό και ισχύ στο έθνος. Στην περίοδο κρίσης του ληστρικού καπιταλιστικού συστήματος που διάγουμε , πρέπει να προτάξουμε την οικονομική θεωρία του εθνικοκοινωνισμού ώστε αφενός να κτυπήσουμε τον καπιταλισμό και αφετέρου να ανασχέσουμε τον υφέρποντα μπολσεβικισμό που θα σύρει πάλι τον εργαζόμενο και θα τον εξευτελίσει και υποτάξει στα συμφέροντα της ολιγαρχίας όπως έκανε πάντα.

Κτυπούμε τον καπιταλισμό και τις ταξικές δομές του μα ταυτόχρονα κτυπούμε τον μπολσεβικισμό όπως και αν εκδηλώνεται.
προτάσσοντας την οικονομική θεωρία του εθνικοκοινωνισμού επικοινωνούμε άμεσα με τον λαό και απαντούμε στην οικονομική του αβεβαιότητα.

Ταυτόχρονα όμως αφήνουμε να διαφανούν και οι βαθύτερες δομές της εθνικοκοινωνικής κομοθεώρησης , όπως περί φύσεως , περί έθνους και φυλής , περί ανθρώπου και κόσμου.

Διότι ο εθνικοκοινωνισμός δεν εδράζεται στην οικονομική θεώρηση της ζωής αλλά η οικονομική θεώρηση εδράζεται στην προτέρα κοσμοθεώρηση που αυτή τίθεται στην ιστορία του ελληνικού έθνους και του πλανήτη από τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους , ποιητές , νομοθέτες και πολιτειολόγους και εν γένει από την αρχαιοελληνική πολιτειακή εμπειρία.

Να πάμε στο λαό να του μιλήσουμε για την οικονομία που τον ενδιαφέρει άμεσα μα συνάμα να του δώσουμε να καταλάβει πως φέρνουμε ένα κόσμο λαμπρό , ελεύθερο , δημιουργικό , ελληνικό.

Λουκάς Σταύρου