Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ελλάδα ή θάνατος - Το οδόφραγμα της ολιγαρχίας

Η ζωή της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα έχει ως κέντρο της την Ελλάδα.

Η πλειονότητα του κυπριακού λαού το γνωρίζει και το βιώνει αυτό ως γεγονός καθημερινής ανάγκης.

Αυτό το γεγονός θα έπρεπε να αποτελέσει την βάση μιας πολιτικης ενοποίησης του ελληνισμού , ενοποίησης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτά εμείς καταθέτουμε την γεωπολιτική πρόταση της ένταξης της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία ξεκινόντας από το θεωρητικό επίπεδο μέχρι την διαδικασία εφαρμογής της πρότασης.

Όμως υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο που ορθώνεται στη ανάγκη ενοποίησης του ελληνισμού και αυτό δεν είναι άλλο από την ντόπια ολιγαρχία , οικονομική, πολιτική και εκκλησιαστική που για λόγους συμφερόντων που παρεχει μια κλειστή και ελεγχόμενη αγορά αντιστέκονται σε αυτή την ανάγκη της ενοποίησης.

Η ντόπια ολιγαρχία ευθύνεται για όλες τις συμφορές που έπληξαν την Κύπρο από το 1960 και εντεύθεν και θα ευθύνεται και για τις συμφορές που θα πέσουν πάνω στο λαό μας στο άμεσο μέλλον.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν, να αφήσουμε την Κύπρο να χαθεί μέσα στα δίκτυα της απομόνωσης της και της ολιγαρχικής εκμετάλλευσης της;

Οχι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Ο αγώνας της σωτηριας της Κύπρου είναι πρώτα από όλα αγώνας αντι-ολιγαρχικός, αγώνας ενάντια στην κυρίαρχη τάξη που την αναπαράγει η κρατική βία.

Είναι αγωνας αντιταξικός και αντικρατικός, δηλαδή αγώνας εναντια στο ταξικό κράτος της ολιγαρχίας που βαπτίστηκε δημοκρατία για να στραγγαλίζει κάθε μορφή αντίστασης.

Ο μεγαλύτερος και ο πρωταρχικός εχθρός της Κύπρου είναι η ολιγαρχία και το θεσμικό πλαίσιο επιβολής της βούλησης της.

Αν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει, δεν έχουμε μέλλον.

Προτείνουμε ένα άλλο θεσμικό πολιτειακό πλαίσιο όπου η εξουσία θα ασκείται από τον λαό και όταν λέμε λαό δεν εννοούμε ένα αφηρημένο σύνολο που απλά ψηφίζει κάθε τόσο τους εκλεκτούς του συστήματος νομίζοντας πως είναι ελεύθερος και κυρίαρχος.

Όταν λέμε λαό εννοούμε την δέσμη των τοπικών κοινοτήτων που θα έχουν πραγματική και συνεχή αντιπροσώπευση μέσα από ένα νέο νομοθετικό σύστημα αποκεντρωμένο που θα εδράζεται στην αρχή της κοινοτικής λαϊκής συνέλευσης και των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών που θα διασφαλίζουν την εξουσία του λαού στο χώρο της πατρίδος του.

Θα ζήσουμε σε αυτό τόπο που έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι των ολιγαρχών της τραπεζοκρατικής οικονομίας αν συντρίψουμε αυτή την ολιγαρχία.

Για να το πετύχουμε πρέπει να είμαστε απόλυτοι, ανυποχώρητοι , ασυμβίβαστοι, στρατιώτες της ιδέας του κοινοτισμού και σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστούμε με τα πολιτικά φερέφωνα της ληστρικής ολιγαρχίας του πλούτου που αρπάχθηκε από την εργασία μας.

Η πατρίδα μας δεν είναι το τσιφλίκι τους αλλά η γη επι της οποίας οι πατέρες μας έλληνες όρθωσαν τον λαμπρό πολιτισμό τους και εμείς ως κληρονόμοι και συνεχιστές αυτού του πολιτισμού έχουμε χρέος να την υπερασπιστούμε ενάντια σε ντόπιους τσιφλικάδες και ξένους κατακτητές.

Ο δρόμος προς την Ελλάδα θα ανοίξει μόνο αν πέσει το οδόφραγμα της ολιγαρχίας και θα πέσει μόνο με αιματηρή σύγκρουση.

Ελλάδα ή θάνατος.

Λουκάς Σταύρου