Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Σύντομο πνευματικό βιογραφικό

Σύμφωνα με την ταξη του αίματος, γεννήθηκα ζωγράφος και ποιητής. Γιατί τίποτα δεν γίνεσαι αν δεν είναι γραμμένο στο αίμα σου μέσα από την φαμίλια, την ράτσα.

Το γεγονός αυτό με έκανε να μην ενδιαφέρομαι για την άλλη ζωή και τα παραμύθια της χριστιανικής θρησκείας.

Με ενδιέφερε η φύση , τα χρώματα, η ομορφιά της ζωής αυτής.

Σε πολύ νεαρή ηλικία γνώρισα την Ιλιάδα του Ομήρου. Με ενθουσίασε τόσο που ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο των αρχαίων ελλήνων και τους θεούς μας και άρχισαν να γεννιούνται διάφορα ερωτήματα που όλα με απομάκρυναν από την καθεστηκυία συνείδηση.

Όταν πηγα στο γυμνάσιο έτυχε να κυβερνά την Κύπρο ο ρασοφόρος ολετήρας Μούσκος - Μακάριος. Τούτο έφερε τον έμφυτο εθνικισμό μου σε σύγκρουση με την εκκλησία ως πολιτική και οικονομική εξουσία αλλά και ως πνευματική επισκίαση.

Στη συνέχεια αφού μελέτησα την ιστορία και το πως ο χριστιανισμός εμφυτεύτηκε με την βία στη ψυχή των ελλήνων μεγάλωσε εντός μου η απέχθεια προς αυτή την ανθελληνική συμμορία.

Στο μεταξύ οι φιλοσοφικές μου έρευνες με οδήγησαν σε μια νέα κοσμοθεώρηση όπου ο άνθρωπος μπορεί να σταθεί αυτόνομος και με ευχαριστία μέσα στον κόσμο όπου συνυφαίνεται η θεία νοητική ενέργεια με την τυχαιότητα.

Λουκάς Σταύρου