Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Με την φωτιά και το ατσάλι θα σωθούμε

Η επιδημία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν δεν είχε αποδομήσει το σύστημα υγείας των εθνών μας η πολιτική της λιτότητας που μας επέβαλε το τοκογλυφικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέτρο του κλεισίματος της οικονομίας που επεβλήθηκε προς αντιμετώπιση της επιδημίας θα προκαλέσει κατάρρευση της παραγωγής και θα φέρει πείνα.

Ενώ την ίδια ώρα οι τραπεζίτες γεμίζουν τα ταμεία τους από την βάνα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για να τα επενδύσουν στη συνέχεια σε εταιρείες του εξωτερικού και σε είδη πολυτελείας, δεδομένου οτι τα ομόλογα του πτωχευμένου κράτους με την συρρικνωμένη εως μηδαμινή παραγωγή θα είναι απλά σκουπίδια.

Μεθοδεύεται με λίγα λόγια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα σκοτεινά κέντρα λήψεως αποφάσεων της Ε.Ε. η οικονομική κατάρρευση των εθνών μας που θα επιτρέψει την υποθήκευση της εργασίας των λαών σε βάθος χρόνου αλλά και την μετάβαση σε νέες ταχοκρατικές τυραννίες.

Δυστυχώς ενώπιον αυτών των εξελήξεων υπάρχει μια μεγάλη μάζα του λαού σε όλα τα έθνη που πλήττονται από την πανδημία αφενός και τις πολιτικές της ΕΚΤ αφετέρου, που είναι σε κατάσταση αδράνειας. Οι αιτίες είναι πολλές για αυτή την κατάσταση αλλά κάποιες εξ αυτών θεωρώ πως είναι η ασφάλεια που παρέχει ο κρατικός μισθός και η πλύση εγκεφάλου από το σύστημα και τα θρησκευτικά υποστυλώματα του που επαγγέλλονται τον εφησυχασμό και τον αποπροσανατολισμό.

Τα ταξικά μονοκεντρικά κράτη διαθέτουν βέβαια ισχυρούς μηχανισμούς βίας και είναι έτοιμα να συντρίψουν κάθε επαναστατική κίνηση.

Διότι τελικά εκείνο που φοβούνται οι κρατούντες ολιγάρχες με το πολιτικό προσωπικό τους δεν είναι ούτε την πανδημία ούτε την φτώχεια που θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα αλλά την επαναστατική αφύπνιση.

Αυτή την αφύπνιση δεν θα την προκαλέσουν οι βολεμένοι αλλά όλοι εμείς που χτυπημένοι από τον θάνατο και την μιζέρια θα αποφασίσουμε να συντρίψουμε τις αλυσίδες της σκλαβιάς μας.

Τούτες τις ώρες μια μικρή ομάδα επαναστατών μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους. Με ατσάλινη ηγεσία, ,με οργάνωση και στρατιωτική πειθαρχία, με σωστό σχεδιασμό και επιλογή στόχων, όλα μπορούν να αλλάξουν και το έθνος μας να γιορτάσει την απελευθέρωση του.

Διαθέτουμε ένα υπερόπλο. Γνωρίζουμε τι θα εφαρμόσουμε και πώς.

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπορούμε να πραγματώσουμε την αντικατάσταση του πολιτεύματος από την ολιγαρχική τραπεζοκρατική τυραννία στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟ.
Με την φωτιά και το ατσάλι.

Λουκάς Σταύρου