Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Το πρόβλημα της δημοκρατικής διαφθοράς

Μια συμμορία διεφθαρμένων βρίσκεται στην εξουσία και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συσσώρευση πλούτου με οποιονδήποτε τρόπο και εννοείται πέρα από ηθικούς ή πατριωτικούς φραγμούς.

Η συμμορία αυτή αναδύεται μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς οι οποίοι την στηρίζουν και την ενισχύουν δια της συμμετοχής στο φαγοπότι δια της απόκρυψης, συγκάλυψης και αποσιώπησης.

Το πολιτικό κατεστημένο της κομματοκρατικής δημοκρατίας ευνοεί εκ των πραγμάτων τα συμφέροντα της τραπεζοκρατικής ολιγαρχίας και αδιαφορεί πλήρως για την κατάσταση της κοινωνίας και για την απειλή που διαρκώς αυξάνεται από τον τουρκικό επεκτατισμό.

Βεβαίως φέρει μεγάλη ευθύνη και ο λαός που για μικροκομματικά συμφέροντα εμπλέκεται στην γενικευμένη διαφθορά αδιαφορώντας για τις τραγικές εξελίξεις που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση.

Η γενικευμένη διαφθορά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που παραλύει την πολιτική βούληση του λαού έστω και την ελάχιστη που θα μπορούσε να εκδηλώσει ο λαός σε συνθήκες δημοκρατικής αυτοπαραίτησης και αυτοκατάργησης του αξιώματος του πολίτου προς ενίσχυση πάντοτε της κομματικής ληστοσυμμοριτικης αντιπροσώπευσης.

Η δημοκρατία τους με λίγα λόγια είναι ένα πολίτευμα που αποδιοργανώνει και αποδομεί κάθε ζωτική δύναμη του λαού καθιστώντας τον υποχείριο απατεώνων, φαύλων και προδοτών.

Μ αυτή την διαπίστωση πως είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν τα άλλα προβλήματα της κοινωνίας και της πατρίδος;

Πως να αντιμετωπιστεί ο τουρκικός επεκτατισμός, η τραπεζοκρατική ολιγαρχική τυραννία και η φτωχοποίηση του λαού, η αντικατάσταση πληθυσμού από ορδές ξένων εργατών, η εγκατάλειψη της αγροτιάς και η διάλυση των κοινοτήτων της υπαίθρου και άλλα αναρρίθμητα προβλήματα;

Η απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε κανένα πρόβλημα αν πρίν από όλα δεν ανακτήσουμε ως λαός την πολιτική μας βούληση και το αυτεξούσιον αυτής, αν δηλαδή δεν επιχειρήσουμε την αντικατάσταση του ισχύοντος ολιγαρχικού και φαυλοκρατικού σχήματος με το πολίτευμα του εθνικού κοινοτισμού.

Απαιτείται προς τον σκοπόν αυτόν ένα κίνημα που θα προτάξει το αίτημα της αναθέσμισης της πολιτικής κοινωνίας.

Διότι χωρίς μια ρωμαλέα πολιτική κοινωνία λαϊκής πολιτικής ισχύος και οικονομικής αναπτύξεως θα ολισθαίνουμε ολοένα προς την άβυσσο της καταστροφής.

Λουκάς Σταύρου