Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Κορονοϊός, η χρυσή ευκαιρία της ριζικής αναθέσμισης

Οι αντοχές του συστήματος υγείας είναι αυτές που καθορίζουν τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτες τις αντοχες επικαλούνται και οι τεχνοκράτες του υγειονομικού συστήματος και οι πολιτικοί.

Το υγειονομικό σύστημα της Κύπρου αποδυναμώθηκε δραματικά από την πολυετή λιτότητα που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την ντόπια ταξική εξουσία της τραπεζοκρατικής οικονομίας.

Το ΓΕΣΥ από την άλλη αποδείχθηκε πως είναι μια ιδιωτικοποίηση του υγειονομικού συστήματος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Η τυραννία της δεξιάς τραπεζοκρτατικής κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν μπορεί να δώσει λύση στο θέμα της αντοχής του συστήματος το οποίο χρειάζεται να ενδυναμωθεί με ταχείς ρυθμούς.

Γιατί δεν μπορεί; Διότι απαιτείται να μεταφερθούν κεφάλαια από τον συσσωρευμένο πλούτο ωστε να ενισχυθεί το υγειονομικό σύστημα. Πράγμα το οποίο δεν θα κάνει η ταξική κυβέρνηση της δεξιάς.

Αντι αυτού προτίμησε να εφαρμόσει τυραννικές μεθόδους περιορισμού που οδηγούν σε φτωχοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του λαού αφενός και μεταφορά πλούτου προς την ολιγαρχία η οποία μετατρέπει με την οικονομική της ευμάρεια την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία πλουτισμού ενω την ίδια ώρα η αγοραστική της δύναμη πολλαπλασιάζεται σε σύγκριση με τον υποβιβασμό της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων.

Με λίγα λόγια τα μέτρα της ταξικής πολιτικής Αναστασιάδη αποτελούν επέκταση της λιτότητας προς τον λαό και προστασία της τραπεζοκρατικής ολιγαρχίας η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντλήσει κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα.

Έτσι ο κορονοϊός γίνεται η χρυσή ευκαιρία της ολιγαρχίας προς επαύξηση της ισχύος της πάνω στο λαουτσίκο που συνεχώς θα χάνει τα εργασιακά δικαιώματα του και θα βλέπει τις απολαβές του να συρρικνόνονται στο όνομα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ποιά είναι η λύση του προβλήματος;

Η θέση μας είναι πως δεν υπάρχει προοπτική λύσης στα πλαίσια του ταξικού κράτους και της τραπεζοκρατικής οικονομίας.

Η λύση διέρχεται από τον δρόμο της ανυπακοής, της εξέγερσης, της επαναστατικής αλλαγής των θεσμών (ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ) ύστερα από το ορμητικό γκρέμισμα των δομών της ολιγαρχικής τυραννίας.

Όσοι διαφωνείτε ή το βλέπετε ακατόρθωτο χτυπάτε τις πόρτες των συμμοριών της δημοκρατίας δηλαδή των κομμάτων. Αυτοί έχουν έτοιμες τις λύσεις. Μερικές σακούλες ληγμένων ριζομακάρονων θα σας προσφέρουν και μπόλικη αγάπη που δεν τους στοιχίζει τίποτα και ουτε διαταράσσει το σύστημα της τυραννίας.

Η επιλογή δική σας. Επανάσταση ή υποταγή.

Ο κορονοϊός ας γίνει η χρυσή ευκαιρία του λαού να σπάσει τις αλυσίδες του.

Λουκάς Σταύρου