Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ο εθνικισμός ως ιδεολόγημα των υπονόμων του συστήματος

Το ολιγαρχικό τραπεζοκρατικό σύστημα που στηρίζεται από ένα ισχυρό κεντρικό κράτος με την τεράστια γραφειοκρατία του και από τις κομματικές συμμορίες της διαφθοράς και της διαπλοκής κατόρθωσε να φτιάξει σε Κύπρο και Ελλάδα ένα “εθνικισμό” που να πουλά συνθήματα στον λαουτσίκο και να εξυπηρετεί το σύστημα.

Έτσι εμφανίστηκαν κάποια κόμματα δήθεν εθνικιστικά που στηρίζουν δύο θεσμούς υποτέλειας.

Ο πρώτος είναι η Ευρωζώνη όπου το έθνος έχει χάσει την νομισματική του αυτονομία και κατά συνέπεια την δημοσιονομική του δυνατότητα διαχείρισης της εργασίας και της ρύθμισης της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο δεύτερος είναι η ντόπια τραπεζοκρατία που έχει τεθεί υπεράνω πάσης λαϊκής εξουσίας ως κορωνίδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Όπου ο τραπεζίτης αποφασίζει που θα επενδύσει εντός ή εκτός της χώρας σύμφωνα με την αρχή του κέρδους του.

Υποστηρίζοντας οι λεγόμενοι εθνικιστές αυτούς τους δύο θεσμούς στην ουσία υποστηρίζουν την εθνική και λαϊκή υποτέλεια στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες.

Αυτοί οι λωποδύτες που είναι πρώτοι στις παρελάσεις και τα μνημόσυνα και σκίζουν το λάρυγγα τους με βαρύγδουπα συνθήματα είναι στην πραγματικότητα εχθροί του έθνους και του λαού που τον θέλουν ταπεινωμένο και ζητιάνο.

Αυτός ο εθνικισμός είναι η βρώμα που αναδύεται από τους υπονόμους του συστήματος τυραννίας και εκμετάλλευσης του έθνους και του λαού.

Εμείς ως Κοινοτιστές είμαστε ξεκάθαροι. Έξοδος απο την Ευρωζώνη και κατεδάφιση της ντόπιας τραπεζοκρατικής τυραννίας.

Λουκάς Σταύρου