Η πρόταση μου για το Κυπριακό
Raw link: https://www.youtube.com/watch?v=pymlEYwjsho
Η πρόταση της υποψηφιότητας μου για το κυπριακό
Η πρόταση μου για την επίλυση του κυπριακού εδράζεται σε μια ρεαλιστική περιγραφή των πραγμάτων.
Από την μια έχουμε την κατοχική Τουρκία με 40.000 στρατό και τεράστια ισχύ πυρός που μπορεί να ενισχυθεί από την τουρκική ενδοχώρα και από την πλευρά μας μια πενιχρή άμυνα που δεν μπορεί να φυλάξει ούτε την γραμμή αντιπαράθεσης στο ζήτημα των λαθρομεταναστών που στέλλει εσκεμμένως η Τουρκία.
Η τουρκική στρατιωτική υπεροχή είναι πασιφανής και δεν ισχύει μόνο στο κατεχόμενο έδαφος της Κύπρου αλλά και στη θάλασσα και τούτο το βλέπουμε στην κυπριακή ΑΟΖ όπου η Τουρκία κινεί ελεύθερα τον στόλο της και τα γεωτρύπανα της.
Όπως δεν ασκούμε κυριαρχία στην κατεχόμενη γη της επικράτειας μας ομοίως δεν ασκούμε κυριαρχία στην ΑΟΖ μας.
Με αυτά τα δεδομένα ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ κάνουμε συνομιλίες μετερχόμενοι την τακτική του κατευνασμού και των συνεχών υποχωρήσεων, που εκτός των συνομιλιών έχουν ανοίξει προ πολλού τον δρόμο της εμπράγματης διευθέτησης, που σημαίνει την αποδοχή της κατοχής και την σταδιακή ρύθμιση των σχέσεων μας με αυτή.
Αναφέρω κάποια σημεία και τέρατα αυτής της τακτικής της εμπράγματης διευθέτησης που στην ουσία έχει παρακάμψει και αντικαταστήσει την γραμμή των συνομιλιών και την έχει υποβιβάσει σε παρακολούθημα των εμπράγματων εφαρμογών της υποχώρησης.
Ακούστε μερικές από τις εμπράγματες υποχωρήσεις:
-
Άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η άρση της εμπολέμου καταστάσεως που σημαίνει υιοθέτηση του τουρκικού αφηγήματος περί ειρηνευτικής παρουσίας του τουρκικού στρατού στη Κύπρο και αναγνώρισης των ντε φάκτο συνθηκών που δημιούργησε η εισβολή.
-
Κανονισμός της πράσινης γραμμής. Όπου τουρκικά προϊόντα περνούν στην αγορά της ελεύθερης επικράτειας μας και πλήττουν τους αγρότες μας αλλά και διάφορα άλλα επαγγέλματα.
-
Παροχή ταυτοτήτων σε τουρκοκύπριους που σημαίνει επιβράβευση τους για όσα δεινά προκάλεσαν στην Κύπρο από το 1963 που αποφάσισαν να συνταχθούν με τον τουρκικό επεκτατισμό και να επιχειρήσουν την καταστροφή της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα. Ήταν απόφαση των τουρκοκυπρίων να αποχωρήσουν από την Κ.Δ από το 1963 και να απολέσουν τα δικαιώματα της κυπριακής ταυτότητας. Συνεπώς η κυπριακή ταυτότητα θα έπρεπε να είναι όπλο στη φαρέτρα μας και όχι να δοθεί ως δώρο διαρκούσης της συνεργασίας τους με την τουρκική κατοχή.
-
Πώληση πατρώας γης στους τούρκους με την ανοχή και προτροπή των εκάστοτε κυβερνήσεων της Κ.Δ.. Επέτρεψε το κυπριακό κατεστημένο το ατομικό δικαίωμα στη περιουσία να σταθεί πάνω από το συλλογικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας της πατρώας γης. Αυτή είναι μια πράξη εσχάτης ατιμίας και προδοσίας, να πουλιέται η γη μας στους κατακτητές. Αρκεί να πω τούτο. Εσύ που πουλάς την γη σου στους τούρκους πρέπει να ξέρεις πως αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα με το αίμα αμέτρητων γενεών και ανήκουν πάνω από όλα στο έθνος. Σκεφτείτε μόνο το αίμα του Κυριακού Μάτση. Πάτε και πουλάτε το χώμα το ποτισμένο με το αίμα του Κυριάκου Μάτση; Αυτό επέτρεψαν οι κυβερνήσεις της ατιμίας, του χρήματος και της διαφθοράς.
-
Ελεύθερη διέλευση τουρκοκυπριακών οχημάτων με κατοχικές πινακίδες. Πράξη αναγνώρισης της τουρκοκυπριακής “νομιμότητας” που κατά τα άλλα την βαφτίζουν ψευδοκράτος.
-
Επιδόματα σε τουρκοκύπριους και παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δηλαδή να απολαμβάνουν την κατοχή και τις περιουσίες των προσφύγων μας και εμείς να τους πληρώνουμε από την δική μας εργασία και τους φόρους του λαού.
-
Παροχή εργασίας σε τουρκοκύπριους. Ανήκουστα πράγματα. Σε μια Κύπρο που διώχνει τα παιδιά της στη ξενιτιά και φέρνει εργατικό δυναμικό από τα κατεχόμενα μαζί με τα κύματα των μεταναστών από Ευρώπη και αλλού. Τούτο φανερώνει πως η άρχουσα τάξη της πλουτοκρατίας δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντικαταστήσει το εθνικό εργατικό δυναμικό με τουρκοκύπριους και ξένους “νόμιμους” και παράνομους μετανάστες.
-
Διοχέτευση τουρισμού στα κατεχόμενα. Η πράξη αυτή μαζί με τις αθρόες επισκέψεις των ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα αποτελεί οικονομική ενίσχυση του κατά τα άλλα ψευδοκράτους.
-
Συνεργασία της αστυνομίας της Κ.Δ με την κατοχική αστυνομία. Άλλη μια πράξη αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος που μας δείχνει τι θα κάνουν στο μέλλον οι κατακτητές του νότου, δηλαδή οι πολιτικοί μειοδότες μαζί με την τραπεζοκρατική ολιγαρχία προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Η τελική λύση που πραγματώνουν σταδιακά είναι ένα σύστημα επιβολής του μονοπωλίου της κρατικής βίας ενάντια στο λαό και το έθνος σε συνεργασία με τους τούρκους.
-
Αποναρκοθέτηση στη γραμμή αντιπαράθεσης. Τα αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας τα βλέπουμε σήμερα με την μαζική εισβολή των λαθρομεταναστών που στέλλονται οργανωμένα από την Τουρκία στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στο μέλλον.
-
Παρουσία του κατοχικού εμπορικού επιμελητηρίου στις Βρυξέλες και σε πολλές άλλες χώρες. Αυτή η μορφή αντιπροσώπευσης του κατοχικού μορφώματος έγινε αποδεκτή από την Κ.Δ στην Ε.Ε αρχικά και τώρα επεκτείνεται διεθνώς. Το κατοχικό μόρφωμα απέκτησε διεθνή εκπροσώπηση που είναι μια πρωτογενής αναγνώριση της κρατικής του υπόστασης.
-
Το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων το 2004 που αναγνώριζε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δηλαδή εκ των προτέρων την ύπαρξη αυτόνομου εκλογικού σώματος στα κατεχόμενα και ως εκ τούτου του αυτόνομου συνταγματικού υποκειμένου που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κρατικότητας, την υπόσταση του κράτους. Εκτός αυτού αναγνωρίστηκαν ως πολίτες του κατοχικού μορφώματος όλοι οι έποικοι. Οι συνέπειες αυτής της ανοησίας αν δεν ήταν πράξη εσχάτης προδοσίας φαίνονται σήμερα με την πρόταξη εκ μέρους της Τουρκίας της λύσης των δυο κρατών ή της κυρίαρχης ισότητας που θα οδηγήσει στην συνομοσπονδία με περιορισμένες αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης.
Ανέφερα ενδεικτικά αυτές τις πράξεις εμπράγματης διευθέτησης χωρίς να σημαίνει ότι ο κατάλογος τελειώνει εδώ.
Αυτός ο κατάλογος δυνητικά θα μπορούσε να συνεχιστεί σύμφωνα με την στρατηγική της εμπράγματης διευθέτησης και να προστεθούν και νέες διευθετήσεις όπως:
-
Απόσυρση στρατού από την γραμμή αντιπαράθεσης προς το Τρόοδος και τον Πενταδάκτυλο αντίστοιχα ή ακόμα και μείωση στρατιωτικής παρουσίας.
-
Αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου έστω και με την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών όπου και αποτελεί πρόταση ΜΟΕ, δηλαδή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που κατατίθεται ήδη από την πλευρά μας.
-
Εγκατάσταση ελληνοκυπρίων στο Βαρώσι υπό κατοχική διοίκηση.
-
Μερική εγκατάσταση ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και αντίστοιχη εγκατάσταση τουρκοκυπρίων στο νότο.
-
Διαμοιρασμός της κυπριακής ΑΟΖ πράγμα που πρότεινε ο Αναστασιάδης κάνοντας αναφορά σε ΑΟΖ των κατεχομένων ή συμφωνία συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ.
-
Εκπροσώπηση των τουρκοκυπρίων στην Ευρωβουλή όπως και έγινε χωρίς να ελαττωθεί στο ελάχιστο η κατοχή.
-
Εγκατάσταση τουρκικών τραπεζών στο νότο.
-
Λοιπές εμπορικές συμφωνίες.
-
Συνεργασίες σε επίπεδο τεχνοκρατίας σε διάφορους τομείς.
-
Ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση τούρκων “επενδυτών” σε ολόκληρο το νησί.
Διευθετήσεις αυτής της μορφής θα ανοίξουν το δρόμο στο ορατό μέλλον για ομοσπονδιακές ή συνομοσπονδιακές εφαρμογές που θα προκύψουν ως αναγκαιότητα εκ των πραγμάτων χωρίς να αντιδράσει ο αποχαυνωμένος ελληνόφωνος λαός και χωρίς να χρειαστεί η επανάληψη του αίσχους του διπλού δημοψηφίσματος του 2004.
Ενώπιον αυτής της περιγραφής των πραγμάτων καταθέτω την πρόταση της υποψηφιότητας μου που στηρίζεται από το κίνημα της Εθνικής Κοινοτιστικής Ανασυγκρότησης Ε.Κ.ΑΝ.
Η φιλοσοφία της πρότασης μου είναι πως δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί αυτή η πορεία που οδηγεί στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.
Το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι να ανατραπεί η υπάρχουσα ανισορροπία ισχύος.
Πως θα γίνει αυτό;
Με την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία και στους θεσμούς αυτής.
Πρώτη ενταξιακή πράξη θα είναι η ενσωμάτωση της εθνικής φρουράς στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος και η ενοποίηση των υπουργείων αμύνης και εξωτερικών.
Η Κυπριακή Δημοκρατία εννοείται ότι δεν απαρνείται την κρατική της υπόσταση αλλά τουναντίον την ενισχύει με την παρουσία όλων των όπλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί όχι υπό την μορφή ενιαίου αμυντικού δόγματος το οποίο είδαμε να εγκαταλείπεται στο παρελθόν ή την αποστολή μεραρχίας που επίσης την είδαμε με διάφορες μεθοδεύσεις να αποχωρεί από την Κύπρο και να την αφήνει ανυπεράσπιστη στον τουρκικό επεκτατισμό.
Τίποτα από όλα αυτά τα αίολα και παροδικά. Θέλουμε δια της ένταξης στην ελληνική δημοκρατία να δώσουμε πλήρη κυριαρχία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όπως κακώς δώσαμε πλήρη κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της δημοσιονομικής και νομισματικής μας ανεξαρτησίας.
Θέλουμε η άμυνα της Κύπρου να είναι αδιασάλευτος εθνικός θεσμός.
Έτσι το πρόβλημα της Κύπρου θα γίνει επιτέλους εθνικό ζήτημα και θα περάσει η διαχείριση του από τον κυπροκεντρικό απομονωτισμό και το κούφιο σύνθημα, η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται, στην εθνική συνδιαχείριση και συνδιεκδίκηση.
Το κράτος της Κύπρου θα παραμείνει ως ο διεθνώς αναγνωρισμένος ιδιοκτήτης της κατεχόμενης επικράτειας του και διεκδικητής αυτής.
Αφού γίνει η εγκατάσταση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη Κύπρο θα αρχίσει μια νέα διαχείριση του ζητήματος.
Πρώτα απο όλα η Κύπρος θα ανακτήσει την κυριαρχία της στην ΑΟΖ της και δεν θα μπορούν ανενόχλητα να παρελαύνουν τα πολεμικά σκάψη και τα γεωτρύπανα της Τουρκίας.
Δεύτερο θα αποκτήσει βαρύτητα η συμμαχία με γειτονικές χώρες όπου δεν θα είναι σχέση ετεροβαρής και σχέση εξάρτησης του αδύναμου από τον ισχυρό σύμμαχο. Οι σχέσεις μας με γειτονικά κράτη και άλλες φίλιες δυνάμεις θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το σύστημα εθνικής ισχύος.
Τρίτο θα διαφυλαχθεί ο ελληνισμός της Κύπρου από την όποια επιθετικότητα της Τουρκίας. Αξίζει να αναφέρω εδώ ένα δυνητικό σενάριο όπου η Τουρκία σε μια συνδυασμένη επίθεση στην κυπριακή ΑΟΖ εντός λίγων ωρών εγκλωβίζει ολόκληρη την περιοχή των Κοκκινοχωριών και ενσωματώνει στην κατοχή την περιοχή των Κοκκίνων γεγονός που θα μας σύρει σε δραματικές υποχωρήσεις.
Και τέταρτο θα μπει σε εφαρμογή η στρατηγική της απελευθέρωσης που δεν σημαίνει ότι θα πάμε άμεσα σε πόλεμο όπως πολλοί αντιτάσσουν στην πρόταση μας.
Τον πόλεμο δεν τον προκαλεί η ισχύς αλλά η αδυναμία υπεράσπισης της κυριαρχίας. Η ισχύς αποτρέπει τον πόλεμο και έτσι μπαίνει μπροστά η διπλωματία της οποίας ακολουθούν τα κανόνια ως συμπλήρωμα της και καταληκτική έκβαση της αν χρειαστεί, Σε αντίθεση αυτής της αρχής δεν μπορεί να υπάρξει διπλωματία χωρίς στρατιωτική ισχύ.
Με την παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη Κύπρο μας θα καταθέσουμε προς όλα τα φόρα την νέα πρόταση λύσης και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτή, μια πρόταση λύσης που εδράζεται στο δίκαιο και το δικαίωμα της επέκτασης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της και στην αρχή της ισότητας όλων των πολιτών σε ένα κοινοτιστικό αντι-ταξικό πολίτευμα.
Όμως δεν θέλω να επεκταθώ πάνω στην πρόταση λύσης την οποία θεωρώ δευτερεύουσα και μεταγενέστερη της ένταξης.
Με λίγα λόγια, πρώτα να έρθουν τα ελληνικά όπλα στη Κύπρο και μετά βλέπουμε.
Τέλος να πω ότι η πρόταση της ένταξης είναι απόλυτα ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη άμεσα, εντός 100 ημερών από την στιγμή που θα τεθεί από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του 2023. Και δεν είναι ανάγκη να αναλάβουμε εμείς την προεδρία αλλά με μια ισχυρή λαϊκή εντολή θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε την δρομολόγηση και την εφαρμογή της. Η λογική της χαμένης ψήφου στη περίπτωση του εθνικού ζητήματος θα λειτουργήσει ως λογική υποταγής στη πορεία της τουρκοπροσκύνησης.
Τασσόμαστε ενάντια στην υποχώρηση, στην ΔΔΟ που έχει ήδη αντικατασταθεί από την κυριαρχική ισότητα και την συνομοσπονδία, στην εμπράγματη διευθέτηση καθώς και στην παράταση της εξελισσόμενης κατάστασης με παραμυθένιες προτάσεις δικαιωματισμού και εφαρμογών ευρωπαϊκών κεκτημένων ή πρόκλησης κόστους στην Τουρκία, ή ενιαίου κράτους με αναφορά μάλιστα στο σύνταγμα της Ζυρίχης, προτάσεις που εδράζονται στον κυπροκεντρικό απομονωτισμό και την ωραιοποίηση της δραματικής κατάστασης μας.
Πάνω σε τέτοιες πατριδοκάπηλες προτάσεις έχουν κτιστεί πολιτικές καριέρες και έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια από τους φόρους του λαού που τα είδαμε να υλοποιούνται σε επαύλεις, σε αλεξίσφαιρες λιμουζίνες και γλέντια.
Η πρόταση μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Παραχώρηση κυριαρχίας στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος και εδραίωση τους στη Κύπρο.
Τότε μια νέα αυγή θα ανατείλει και μια ιαχή θα δονήσει την γη μας απ άκρη σε άκρη:
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Λουκάς Σταύρου, υποψήφιος προεδρικών εκλογών 2023
Ε.Κ.ΑΝ. Εθνική Κοινοτιστική Ανασυγκρότηση