Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Οι τούρκοι και οι προδότες

Οι τούρκοι για να κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών ζητούν απευθείας εμπόριο με την Ε.Ε., αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου και του λιμανιού της Αμμοχώστου. Τα αιτήματα αυτά των κατακτητών είναι η λογική συνέπεια της προδοσίας των δήθεν δικών μας.

Ποίας προδοσίας;

Πρώτον, της παράδοσης τουρκικής ζώνης υπό την αρχή της βιωσιμότητας όπως συμφωνήθηκε στις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής Μούσκου-Ντενκτάς. Η αποδοχή αυτή σημαίνει αναγνώριση κρατικότητας και εκ των προτέρω αποδοχή ενεργειών που πραγματώνουν την βιωσιμότητα όπως για παράδειγμα εγκατάσταση νέου πληθυσμού(δηλαδή εποίκων) μεταφορά νερού από την Τουρκία, δημιουργία λιμένων και αεροδρομίων καθώς και κρατική διοίκηση κλπ, κλπ.

Δεύτερον, με την εμπράγματη αναγνώριση αυτόνομου εκλογικού σώματος και συνταγματικού υποκειμένου καθώς και πολιτοποίηση των εποίκων με την συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα του 2004. Κάτω από τον φερετζέ του ΟΧΙ χασκογελούσε η προδοσία.

Τι πρέπει να γίνει;

Η απάντηση είναι πως οι ραγιάδες δεν έχουν καμιά όρεξη για απελευθερωτικούς αγώνες αλλά αν κάποιοι ενδιαφέρονται ένας είναι ο δρόμος και περνά μέσα από την απελευθέρωση από τους προδότες.

Αλλά τέτοιοι αγώνες θέλουν συγκρούσεις, φυλακίσεις και αίμα στους δρόμους.

Λουκάς Σταύρου