Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η συνθηματολογία της ακροδεξιάς

Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Με αυτό το σύνθημα κατεβαίνει στις εκλογές η ακροδεξιά. Τι θέλει να πει με αυτό; Απολύτως τίποτα. Τουναντίον θέλει να συντηρήσει την στατική κατάσταση συμφερόντων απευθυνόμενη κυρίως στο συναίσθημα. Ποια είναι αυτή η στατική κατάσταση που δεν καταγγέλλει η ακροδεξιά και απλά συνθηματολογεί;

Αναφορικά με την πατρίδα δεν αναφέρει ότι έχει γίνει τσιφλίκι της ολιγαρχίας δηλαδή του τραπεζικού συστήματος και τόπος εξουσίας των κομματικών μηχανισμών και της εγγενούς διαφθοράς του συστήματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταντήσει την πατρίδα σε χώρο άσκησης γεωπολιτικής των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των χρηματοπιστωτικών και βιομηχανικών χωρών της ένωσης. Συνακόλουθα ξεπουλιέται σε διάφορους επενδυτές που οι περισσότεροι τυγχάνει να είναι Εβραίοι. Η ακροδεξιά δεν λέει τίποτα εναντίον του ξεπουλήματος της γης και των επιχειρήσεων, τίποτα εναντίον του τραπεζικού συστήματος, τίποτα εναντίον της ντόπιας ολιγαρχίας που είναι ομοτράπεζη με το πολιτικό κατεστημένο. Συνεπώς η πατρίδα που μας προτείνουν είναι αυτή που έχουν και τα πρόβατα. Στάνη στην εξουσία των βοσκών αφεντικών και των σφαγέων.

Αναφορικά την θρησκεία θέλουν να διατηρήσουν την ισχύουσα κατάσταση της πνευματικής εξουσίας της εκκλησίας. Δεν θέλουν να επανέλθουν οι Έλληνες στην ελληνική κοσμοθέαση που εδράζεται στην ελευθερία της νόησης και της ψυχής. Η ακροδεξιά συντάσσεται με το ιουδαϊκό κοσμοείδωλο και τα συμφέροντα της εμπορευομένης και θαυματοποιού εκκλησίας. Στο ζήτημα αυτό η ακροδεξιά αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του πλέον ανθελληνικού σκοταδισμού. Μάλιστα τολμούν να αυτονομάζονται και εθνικιστές σαν να μπορούσε να νοηθεί το έθνος χωρίς την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Αναφορικά με την οικογένεια περί άλλων τυρβάζουν χωρίς να αναφέρουν ότι ο μέγιστος κίνδυνος για την συρρίκνωση της είναι η οικονομική κατάσταση της φτωχοποίησης του λαού που προκύπτει από την εξάρτηση της εθνικής οικονομίας στους ντόπιους τραπεζίτες και τους παροικούντες ολιγάρχες. Κινδυνεύει επίσης η οικογένεια από την αδιαφορία του κράτους και των κομματικών μηχανισμών του που στηρίζουν την ολιγαρχία ως θεσμό θεϊκό και απλά ρίχνουν κάποια ψίχουλα στο λαό ως δήθεν κοινωνική πολιτική.

Οπότε με το σύνθημα πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, χωρίς να καταγγέλλεις τα κακώς κείμενα σημαίνει πως ασκείς ρόλο δεσμοφύλακα και ψάχνεις μέσα από συνθήματα στρατιωτάκια για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της μαύρης τυραννίας των τραπεζιτών, της εκκλησίας και των πολιτικών συμμοριών.

Για εμάς τους εθνικοκοινοτιστές και εθνικιστές της αριστεράς, πατρίδα είναι η έδρα της εξουσίας του λαού και των παραγωγικών δυνάμεων μέσα από θεσμούς άμεσης και ανακλητής εκπροσώπησης, είναι η προστατευόμενη φύση και η προστατευόμενη εθνική περιουσία. Ούτε τραπεζίτες ούτε ξένοι επενδυτές. Η τράπεζα του λαού γνωρίζει να επενδύει στις εργατικές λαϊκές δυνάμεις. Στη θέση της θρησκείας που ισοδυναμεί με την σκοτεινή μακραίωνη τυραννία της εκκλησίας αντιτάσσουμε την ελευθερία της νόησης και την δια της παιδείας ενδυνάμωση της και ταυτόχρονα απαιτούμε διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας και αναγνώριση του ελληνικού πολυθεϊσμού που αποτελεί την φυσική λατρεία των Ελλήνων. Για την οικογένεια έχουμε σχέδια παροχής γης και στέγης και κεφαλαίων για επιχειρηματικές δραστηριότητες και υποδομών ανάπτυξης υπαιθροφιλίας για να στηρίξουμε την πολύτεκνη οικογένεια.

Λουκάς Σταύρου