Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η απάντηση μας στις πολιτικές ανακατατάξεις

Στις ανακατατάξεις των κομμάτων και στα συγκοινωνούντα δοχεία της διαφθοράς καθώς και στην ανάδυση νέων κομματικών μηχανισμών εμείς έχουμε ιδεολογική θέση. Καμία ανάμειξη, καμία συμμετοχή.

Είμαστε εχθροί της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με τους κομματικούς μηχανισμούς και τις υπερεξουσίες της.

Η μόνη απάντηση σε όλους αυτούς είναι συγκρουσιακή αντιπολίτευση, ιδεολογική καθαρότητα και πολιτική αυτονομία μέχρι την νίκη.

Πρώτιστο καθήκον μας είναι να διδάξουμε τον Εθνικό Κοινοτισμό στο λαό.

Να τους δώσουμε να καταλάβουν ποιό θα είναι το όφελος της εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος με την αποκεντρωτική του δομή.

Ποιο θα είναι το όφελος της αντικατάστασης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας από την κοινοτιστική πολιτική οργάνωση.

Να μιλήσουμε για την αποκέντρωση της νομοθετικής εξουσίας στη βάση των επαρχιακών συνελεύσεων, για την κοινοτιστική εκτελεστική εξουσία και την κατάργηση της εξουσίας του ενός που μπορεί να συμπεριφέρεται ως δικτάτορας ή μονάρχης ή ως θεός όπως το ζήσαμε με την περίπτωση του Μακαρίου.

Να τους μιλήσουμε για την ισχύ που θα αποκτήσει ο λαός με την θέσμιση των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών και την κατάργηση του μονοπωλίου της βίας που διαθέτει το τωρινό πολίτευμα της εκλόγιμης τυραννίας.

Να τους μιλήσουμε για την επιστροφή στην ύπαιθρο και την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής.

Να τους πούμε για την ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος ιδιοκτησίας και την κοινοτικοποίηση τσιφλικιών καθώς και για την αρχή της χρησικτησίας.

Τώρα που η μαρξιστική αριστερά γλύφει το σύστημα και ασχολείται με τα δικαιώματα των λοάτκι και κάποια συνδικαλιστικά φληναφήματα, τώρα που η δεξιά με τα αναχώματα της δεν έχει κανένα ιδεολογικό αντίπαλο και κυριαρχεί ανενόχλητη, τώρα που το τίποτα και η καραγκιοζία των γιουτιούπερς ανεβαίνει στην εξουσία επιβεβαιώνοντας την άνοδο της ασημαντότητας κατά τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τώρα που κανείς δεν μιλά για τους αφέντες της κοινωνίας που στέκονται πάνω από τα κόμματα και τις κάλπες, εμείς καλούμαστε να επαναφέρουμε την ιδεολογία στη πολιτική και να υψώσουμε τα λάβαρα μιας αναθεσμιστικής ορμής.

Η εθνικοκοινοτιστική επανάσταση είναι η ζωή που γεννιέται μέσα από τις στάχτες.

Λουκάς Σταύρου