Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Ο καπιταλισμός και τα κράτη του

Στο πλαίσιο του καπιταλισμού τα κράτη είναι συστήματα οικονομικών συμφερόντων της τραπεζοκρατικής ολιγαρχίας και των διεθνών σχέσεων της.

Τα δημοκρατικά πολιτεύματα είναι μηχανισμοί καταστολής και χειραγώγησης του μαζοποιημένου λαού που αποτελεί πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα.

Εμείς ως εθνικοκοινοτιστές πρώτα από όλα θα σταματήσουμε την μαζοποίηση του λαού και θα του δώσουμε αξία, προσωπικότητα και εξουσία μέσα από τις κοινοτικές και εργασιακές του συνελεύσεις και συνακόλουθα θα συντρίψουμε την ολιγαρχία και θα θεσμίσουμε ένα καινούριο συνταγματικό πλαίσιο που θα εδραιώνει και προστατεύει την λαϊκή εξουσία.

Για εμάς τους εθνικοκοινοτιστές ο λαός δεν είναι σύμφυρμα διερχομένων αλλά η παροντική διάσταση της φυλής και του μακραίωνου πολιτισμού της στη γη των πατέρων (πατρίδα).

Τούτο σημαίνει πως το τέλος της δημοκρατίας τους θα είναι και το τέλος των εξουσιαστικών παραμυθιών τους καθώς και του θρησκευτικού εξουσιασμού τους, αυτής της αποχαυνωτικής και παρηγορητικής παραμύθας των σκλάβων.

Ο φυλετικά και εθνοπολιτισμικά προσδιορισμένος λαός θα σταθεί κυρίαρχος στη πατρίδα του και αφέντης του πλούτου που παράγει με την εργασία του αλλά και ελεύθερος να λατρέψει την φύση και τις ομορφιές της ζωής ξαναβρίσκοντας την αρχέγονη ποιητικο-φιλοσοφική αυτοθέσμιση της θεότητας.

Λουκάς Σταύρου