Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Πως εκφυλίζεται ο ελληνικός εθνικισμός

Όλες οι εκφάνσεις του ελληνικού κοινωνικού εθνικισμού εύκολα μετασχηματίζονται σε ακραία δεξιά όπου και εκφυλίζονται, αποδομούνται και διαλύονται.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Διότι σε κάθε περίπτωση παρεισφρέουν είτε οργανωμένα είτε όχι διάφορες χριστιανικές ομάδες που καταπνίγουν κάθε εθνικιστικό κίνημα υπερχειλίζοντας το με ένα εθνικοφρονισμό για τα πανηγύρια ο οποίος εθνικοφρονισμός είναι γέννημα θρέμμα της δεξιάς.

Πίσω από τα χριστιανικά σύμβολα ο δεξιός εθνικοφρονισμός υπεραμύνεται λυσσαλέα το σύστημα της ολιγαρχικής τυραννίας, δηλαδή την τραπεζοκρατία, την εκκλησία με την γιγάντια περιουσία της και την κυριαρχία της στην παιδεία με το ιουδαϊκό κοσμοείδωλο και την ηθική των υπηκόων.

Οι χριστιανικές παρεισφρήσεις καταστρέφουν τον ελληνικό εθνικισμό.

Ως εκ τούτου αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εθνικοκοινωνικό κίνημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα που αφορούν τον χριστιανισμό τόσο ως ιδεολογία με πολιτικές απολήξεις όσο και ως εκκλησιαστική οργάνωση.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτον ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε το ιουδαϊκό κοσμοείδωλο και ότι στη θέση του θέλουμε να προτάξουμε την ελληνική κοσμοθεώρηση στη ζωή μας και στη παιδεία των Ελλήνων.

Δεύτερο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε το υπερκράτος της εκκλησίας. Στο εθνικοκοινοτιστικό πολίτευμα μας θα υπάρχει ένα και μοναδικό κράτος που θα εδράζεται στις παραγωγικές δυνάμεις του λαού και στην ιδέα του ελληνισμού και όχι όπως συμβαίνει σήμερα όπου το αστικό κράτος στην ουσία στηρίζεται πάνω στην ατσάλινη ισχύ του σκαιού εκκλησιαστικού κράτους που διαθέτει δική του ισχυρή οικονομία και επικοινωνιακή επιρροή, διαπλεκόμενο με το κράτος των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας.

Αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί για να απελευθερωθεί το έθνος.

Συνεπώς όσοι χριστιανοί θέλουν να έρθουν μαζί μας στον εθνικιστικό αγώνα θα πρέπει πρώτα να αποδεχτούν την εισαγωγή της ελληνικής κοσμοθεώρησης στη παιδεία και στην καθημερινή ζωή με την θρησκευτική αναστήλωση καθώς και την κατάλυση του εκκλησιαστικού υπερκράτους όταν τα λάβαρα της νίκης θα καρφωθούν πάνω στα συντρίμμια του συστήματος.

Εξ αρχής λοιπόν λέμε όχι στο εκκλησιαστικό υπερκράτος, λέμε όχι στο κοσμολογικό μονοπώλιο του χριστιανισμού.

Εθνικιστικό κίνημα που δεν περιλαμβάνει αυτές τις αρχές απλά δεν είναι εθνικιστικό αλλά ακροδεξιό ανάχωμα της ολιγαρχικής τυραννίας. Πόσο μάλλον δε όταν οι ηγέτες του σκύβουν βαθιά και φιλούν τα χρυσοφόρα χέρια των παπάδων όπως είδαμε να συμβαίνει.

Τέλος να πως ότι για αυτό το λόγο ο εθνικός κοινοτισμός ορίζεται ως κίνημα της εθνικιστικής αριστεράς και τοποθετείται εξ αρχής απέναντι στη δεξιά και τα εθνικοφρονίστικα ακροδεξιά πλοκάμια της.

Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τον νέο στρατό της εφόδου και της νίκης.

Λουκάς Σταύρου